Senioren sport

Juist als je ouder wordt is bewegen extra belangrijk. Kies voor de seniorenles of doe mee met de Zumba, Jumping MOVE of Bootcamp les.
Waarom kiest Jenny voor ons?

Omdat je nooit te oud bent om je favoriete sport te ontdekken

De 90-jarige Jenny Hertsig uit Opende sloot zeven jaar geleden voor het eerst aan bij een sportles van Witteborg Sport. Na een TIA kon ze haar rechterbeen en -arm niet goed bewegen. 

“Ik heb veel therapieën gevolgd, maar had er weinig baat bij. Toen kwam de trampoline en die heeft mij veel gebracht: ik kan eigenlijk alles weer”, zegt Jenny, die er dagelijks minimaal een kwartiertje op staat.

“In het begin kwam ik 2x per week  naar de sportzaal. Toen we door de Coronamaatregelen niet naar de sportzaal konden, kreeg ik mijn trampoline thuis van Astrid. En dat bevalt zo goed, dat ik nu het Jumping Online programma volg, met wekelijks een les in de sporthal. Want het is ook leuk om de anderen in het echt te zien!”

Jenny Hertsig, 90 jaar jong!
Nel en Wout in balans op de jumper.

Senioren Fitness

Wil je liever wat rustiger les volgen? Of met meer leeftijdsgenoten?
Door aangepast aan je niveau te bewegen, behoud je je conditie, kracht, lenigheid en reactiesnelheid.

Zumba Gold

De rustige variant van Zumba. Iedereen kan meedoen.

Je spieren, je lenigheid en zelfs je geheugen worden allemaal getraind met deze lessen. Dansen geeft plezier en houdt je jong!

Jumping MOVE

Deze les is bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen of mensen de herstellend zijn van een blessure, heupoperatie of na zwangerschap. Het is zacht voor je gewrichten door dat het springdoek goed mee veert.

Bootcamp

De Bootcamples bij Witteborg Sport is zo intensief als jij aankan, maar met aandacht voor je grenzen.

Dit is wat onze deelnemers zeggen

"Na mijn pensionering ben ik op zoek gegaan naar een sportieve bezigheid en zo viel mijn oog op de Seniorensport. Na enig gepuzzel bleef alleen Bootcamp over en hoewel het erg woest en intensief klonk heb ik me op gegeven. 's Zomers is er de mogelijkheid om wat anders te proberen en overmoedig geraakt, leek Jumping mij wel wat. Het vraagt nog wel enige oefening voor ik al jonglerend met armen en benen het juiste ritme te pakken heb, ook de hersens worden aan het werk gezet."
Margot Schoenmaker (68)
“De senioren sportlessen waarderen we enorm. We vinden het jammer als we een enkele keer door omstandigheden moeten missen. We zijn al trouwe deelnemers vanaf het begin (13 jaar geleden). De oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren, maar zeker niet saai. Dat komt door de diversiteit van de opdrachten. Elke week is het weer een verrassing wat we gaan doen. Zo worden alle spieren geoefend, inclusief de lachspieren. Ook krijgen we soms tips om thuis te oefenen. Heel fijn dat Astrid oog heeft voor alle deelnemers en zelfs waarschuwt als een oefening misschien wat "te pittig" kan zijn. Je wordt gezien!!!”
Ineke Admiraal (78)
Wout Admiraal (82)
“Bewegen is belangrijk! Bewegen zorgt dat je lichaam en geest brandstof voor een goede conditie krijgen. Het zorgt voor een stukje weerbaarheid dat je door het leven weet te slepen waardoor je met plezier actief blijft, tot aan het koffiedrinken met je sportmaatjes aan toe.”
Johan van der Dong (60)
“Het is heerlijk om te sporten,een gezellig en sportief uur, en een hele goede band onderling.”
Nel Martini (74)

FAQ

In de sport ben je een senior vanaf je 18e… maar je bent zo oud als je je voelt!

Dat hangt van je interesse en mogelijkheden af; ben je overdag vrij? Dan kun je bij de Seniorensportlessen instromen. Maar ben je nog fit genoeg of overdag bezig, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden ’s avonds. Via de contactpagina kun je vragen of ik je wil bellen of appen.

Als je met de gesubsidieerde lessen meedoet in De Wilp, Opende of Grijpskerk (en je hoort bij de doelgroep) dan betaal je €3 per les, via automatische incasso per 2 maanden achteraf. 

Die gaan via een papieren inschrijfformulier; als je een proefles aanvraagt krijg je dat op de les

Via de contactpagina kun je vragen of ik je wil bellen of appen. Bij ons kan echt (bijna) iedereen meedoen!

Via de contactpagina kun je vragen of ik je wil bellen of appen. Bij ons kan echt (bijna) iedereen meedoen!

De Seniorensportlessen beginnen in de eerste volle week van september en lopen door tot eind april of eind mei, afhankelijk van de wensen van de groep.

Dat varieert per locatie, maar meestal tussen de 8 en 16 deelnemers.

Jawel, in Grijpskerk doen verschillende mannen mee. Maar geen bezwaar om in De Wilp of Opende mee te doen hoor!

Iedereen doet mee op zijn eigen niveau; als jij de hele les op een stoel wilt zitten, kunnen we dat regelen 🙂
We starten met een warming up, meestal lopen op muziek; dan is er een stukje op de stoel, met aandacht voor vaardigheid, lenigheid, oefenen met badmintonracket, hockeystick, bal en nog veel meer. Daarna oefenen in tweetallen en eindigen we met een spel. Als slot een cooldown.

Eerst even kennis maken?