Kinderen aanbod

Vanaf het begin, een actieve start van het leven

Freerunning

Op je eigen manier over, onder, door en langs hindernissen zoals jij dat wilt.

Turnen

Je kind gaat meer turngerichte elementen leren; handstand, radslag, zwaaien, rollen, springen, steunen en duikelen om maar wat te noemen. Ieder kind oefent op zijn eigen niveau.

Peuter/
kleutergym

De jongste kinderen beginnen veilig met ouder, oma of oppas bij Peutergym. Kleutergym is een logische start voor kinderen van (bijna) 4 jaar!

Waarom ons kiezen

Voor zelfverzekerde en gelukkige kinderen

Door uw kinderen van jongs af aan te leren hoe ze correct moeten spelen en trainen, krijgen ze niet alleen meer zelfvertrouwen, maar wordt ook de kans op blessures aanzienlijk verkleind.

FAQ

 • Peuter/kleutergym: vanaf (bijna) 2 jaar en onder begeleiding van vader/moeder/ opa/oma/ vertrouwde oppas
 • Freerunning/Turnen: vanaf groep 3 of 6 jaar
 • Bij P/Klgym:  kleding waar je  kind gemakkelijk in kan bewegen, shirt en korte broek of legging kinderen sporten op blote voeten, dus ook geen sokken aan. In geval van koude voeten of voetproblemen stroeve turnslofjes
 
 • Freerunning: luchtige sportkleding; je wordt snel warm van Freerunnen. Hierbij draagt je kind wel zaalschoenen; als je kind niet zelf de veters strikt, help je daar dan bij? Een dubbele knoop is handig.
 
 • Turnen: meisjes dragen het Witteborg Clubpakje
 • We waarderen het als je kind elke week naar de les komt; dit kun je aangeven via de ClubApp; ook als je kind verhinderd is
 • Bij bijzondere omstandigheden kun je een appje naar de lesgever sturen of een bericht via de ClubApp; die wordt ook alleen door de lesgever gelezen
 • Opende of Grijpskerk, het is net wat het beste bij jou past!
 • Voor 12+ers is de groep op maandagavond 19.30 uur in Grijpskerk en donderdag om 18 uur bedoeld, maar 12+ers kunnen ook op woensdag prima meedoen
 • Er is verschil tussen een Maand- en Jaarabonnement; een Jaarabonnement is uiteraard voordeliger; alle betalingen gaan via automatische incasso aan het begin van de maand.
 • Kinderen tot 12 jaar betalen bij een Maandabonnement € 21, 50 per maand; vanaf 12 jaar€ ???
 • Bij een Jaarabonnement betalen kinderen tot 12 jaar € 15,90 per maand en vanaf 12 jaar € ???
 • Natuurlijk kan je kind ook meesporten via het JeugdFonds Sport!

Nee, dan zijn de kinderen vrij (:

Dit is wat (de ouders van)

onze deelnemers zeggen

Romee: "Je kunt bij gym lekker veel sportieve dingen doen!"

Marin: "Ik vind het leuk bij gym dat we heel veel verschillende dingen doen! Elke les is weer anders.”
Hannie: "Emma houdt van sporten en vindt het leuk om allerlei nieuwe vaardigheden te leren en ze wil graag goed kunnen turnen. Daarom gaat ze graag naar de turnlessen..”
Margriet: “Een mooie sport waar je kind energie goed in kwijt kunt."

Erik: "Ik vind het leuk om te klauteren en te klimmen en het is goed om te bewegen!”
Maud: "Juf Astrid bedenkt iedere week een leuk parcours met allemaal oefeningen of hindernissen. Vaak mogen we met een trampoline ergens op of overheen springen. Juf Astrid heeft ons geleerd om aan de trapeze te zwaaien, om kunstjes op de rekstok te doen en ze heeft me geholpen bij het bergbeklimmen (dikke mat omhoog bij het wandrek). Nu durf ik dat ook op school."
Lisa: "Mijn mama ziet dat ik gym erg leuk vind en ze ziet dat ik handiger word (qua motorische vaardigheden). Door peutergym krijg ik meer zelfvertrouwen."

Eerst even kennis maken?